Direktlänk till inlägg 13 juli 2014

Mycket har hänt sedan sist

Av Liselott - 13 juli 2014 21:55

Oj! Nu var det länge sedan jag skrev något på min hemsida och det är hög tid att göra det. Mycket roligt har hänt och jag vet inte riktigt vart jag ska börja, och om jag kommer ihåg allt som varit. Men jag ska göra ett gott försök och får väl ta mina bilder till hjälp. Fast jag är ju inte så duktig på att ta bilder för jag kommer sällan ihåg, eller tar mig tid att göra det när jag är inne i något. Men som redan skrivet, jag gör ett försök. Jag blandar lite hund och lite jobb för det blir roligare så.


5 Juni

Reagge-fest med jobbet. Skitkul! Det svåra var att hitta på något att ha på sig och min utstyrsel blev inte så bra och som tur är har jag inte någon bild på mig själv, men på själva festen blev det någon bild.

 

Stämningen var på topp. Jag tror att ALLA hade skitkul, verkligen skitkul och jag hade det. Tror inte jag dansat så mycket på länge och oj vad ont i vaderna jag hade i flera dagar efteråt.


8 juni

Äntligen fick jag med Roger till smultronstället Lilla Bjursjön. Vi tog med hund, boll, grill, korv och ett gott humör och så åkte vi och grillade. Mysigt och mycket gott. Spex hade nog roligast, han släppte aldrig sin boll, knappast för att ta en korv ens.

   


11 juni

Valpträff med Ruben & Anneli, och Wilson & Susanne. Dom är för fina dom små, och så söta. Det är jätteroligt att träna med dom och dom är små naturbegåvningar. Även mattarna är duktiga.

   

Fast vi går inte in så hårt på det än, de är ju inte gamla alls. Vi tränar på grunderna för markering och för linjetag. Även bytesleken som är guld värd när det gäller apporteringen. Sen tränar vi lite belöningsträning, typ omvänd locking som är bra att ha till mycket.

Ska bli så kul att följa dessa små liv i framtiden och vara en del av deras uppväxt.


13 juni 

Så kul att vi fick till en träning jag, Annika och Titti. Annika från Sala och Titti från Floda, vi träffades i Mariestad Karlsfält för en heldags träning och det var så kul. Vi tränade lite allt möjligt och försökte göra så likt det Tjp vi hade i maj, men det blev en del ändringar och en del andra övningar. Vi hade tur med vädret och det var svårt att slita sig när vi väl var klara och vi har alltid mycket att prata om.

En av de roligare övningarna idag var en lång markering på ca 120 m (tror jag) och då stog kastaren på andra sidan vattnet med en ö emellan oss som skickade hundarna. Både Spex och Impa, hans syster, klarade den galant med en del stöd. Det svåra för oss förare blev att vi såg inte hundarna så vi fick kommendera lite i blindo och med hjälp av kastaren. Det var en kul övning och hundarna blev nog stärkt av den. Även vi förare. Ibland måste man utmana lite och våga göra det svårt, och det gjorde vi i dag med lyckat resultat. Det var roligt och vi ska försöka göra om det.


14 juni

Jaktträning med Gunnar och Marie idag vid dammen på Hällekis säteri. Vi har fått lov att vara där och det är en perfekt damm för dirigering på vattnet. Och det är så fint där.

 

Vi brukar turas om att bjuda på fika och idag var det Marie som bjöd på lyxig fika.

 


15 juni

En dag på jobbet. Vi ska ju synas ute bland folk och idag var det Sparbanken i Lidköping som firade jubileum och anordnade familjefest i stadsparken. Ambulansen, räddningstjänsten och polisen stog och visade upp oss i mån av tid. Det var en strålande solig dag.

 

Jag, Pether och Jimmy visar Lucas, vår apparat som gör mekaniska hjärtkompressioner, på en docka och många barn tyckte att dockan var konstig utan armar och ben.


23-25 juni

Träff med gänget som ska ansvara för tollingjaktproven på årets Tollarspecial i Hishult, Laholm. Vi gick igenom vart alla klasser ska vara och ungefär hur uppläggen ska vara för de olika klasserna. Det är ett jättearbete för Gunliz, Lasse och Titti som har ordnat så mycket redan, och på ett mycket bra sätt.

Sen stannade jag och Titti kvar till på onsdagen för att utnyttja våra priser vi fick på Tjp i september i just Hishult, då vi båda blev provbäst i varsin klass. Vi vann varsinn övernattning för 2 personer och då delade vi på det så att vi kunde stanna i några dagar på denna underbara plats. Det fanns ju hur mycket träningsmarker som helst och särskilt vattnet är helt otroligt överallt. Det finns många fina dammar att träna hund i. Det var några riktigt fina och roliga dagar.

 

Här Titti och hennes flock.


27-29 juni

Så var det dags för årets Klanhelg i Arboga. Jag drog med vår egna husvagn för första gången alldeles själv sedan jag skaffade mig det förenklade BE körkortet B96. Snacka om att vara nervös. Jag trippelkollade ALLT innan jag åkte hemifrån fastän Roger hade hjälpt mig att koppla på vagnen dagen innan, men en släpkärra hade lossnat tidigare för mig så jag var orolig för att det kunde hända igen, men den satt fast ordentligt. Trodde inget annat, men.....

Har aldrig varit så orolig för att köra bil och dra husvagn någon gång innan, inte ens när jag lånat husvagn tidigare, men ju längre jag åkte ju lugnare blev jag. Jag planerade hela resan i huvudet hemma innan avfärd och det började som planerat.

Men det forsatte inte som planerat. I Laxå fick jag punktering på husvagnen. Det kom upp en bil brevid mig och tutade och pekade och när jag tittade bakåt så bara det rök från ena bakdäcket. Fick åka tills jag hittade en ficka att stanna på och som tur var kom det en snabbt.

Bara att ringa Roger och berätta vad som hänt. Han hade dagen innan visat mig hur jag skulle göra vid en punktering och det var bara att sätta igång. Men det var omöjligt att få upp husvagnen på domkraften så pass högt upp så att jag kunde få av det gamla exploderade däcket och på med det nya. Vet inte hur många gånger jag ringde till Roger för att få tips och råd och till slut sa han att han skulle komma och hjäpa mig. Då satte jag mig och spelade lite Wordfue för att lugna ner mig lite. Men Roger ringde igen när han kommit på någon ny grej jag kunde pröva, och det gjorde jag.

När jag höll på för fullt så kom det rätt som det var en kille och han kom från rätta stället på rätta tiden, från Vianor. Tack gode gud för änglar för dom finns ff. Han tog loss däcket från husvagnen, tog med mig, Spex och däcket till Hallsberg och bytte däcket på plats där. Sen tillbaka till husvagnen och det tog honom typ 2 minuter att få på det nya däcket och så var han borta. Han ville inget ha som tack för hjälpen, men det fixade jag när jag kom hem sen, för snälla människor behöver uppskattning.

Jag kom upp lite senare än tänkt till Arboga, men vad gjorde väl det. Jag kom ju dit i ett helt skick och hade ställt upp husvagnen helt själv. Jo, tack Titti för att du hjälpte mig med markisen.

Sen mat och snart i säng. Var ju helt slut efter den här dagen och den här intensiva veckan som varit.


Jag och Spex tränade för Kicki Pilenås på lördagen och vi gick igenom en del viktiga grunder som tål att träna på. Hon kom med mycket bra saker att tänka på och att träna på. Kicki var jättebra och jag kan tänka mig att åka och träna för henne i Sunne. Spex var inte på topp, men det är han sällan på klanhelgen. Vet inte för att det är gott om löptikar, eller om han inte trivs med att träna i grupp med flera hundar. Ja ja, han fick göra sitt bästa iaf.


På söndagen tränade vi för Jens Palmqvist och Sofia Larsson och dom är bara så bra. Mycket bra övningar idag. Men Spex var för tråkig idag efter ett tag och jag gav upp. Blev ju förbannad på honom när jag vet att han kan, men inte gör det för att det är en löptik med. Han SKA klara av övningarna ändå, men efter ett tag blev jag ilsk på honom och ville ge upp. Då sa Jens och Sofia att det skulle jag inte göra utan jag skulle ta ett "utvecklingssamtal" med honom för att få honom att skärpa till sig och det gjorde jag. Och Spex skärpte sig och sen gick resten av dagen riktigt bra. Inte så bra som han kan vara, men helt ok med en löptik i gruppen. Jag var nöjd efter dagen och med Spex.


Och så skulle jag ta mig hem med husvagnen, och det gick också väldigt bra. Trött, men mycket nöjd kom jag hem till Götene igen på söndag kväll. Och med mycket bra tips på träning framöver.


2 juli

Jobb i Vara med Henrik A. Det regnade och haglade rejält idag och vi stog bara och tittade i fönstret på naturens makter. Häftigt!

 

Det haglade så det blev vita högar runt stuprören på träningshallen. Vattnet forsade uppåt istället för nedåt från stuprören. Det var alla möjliga sorters väder denna dag och det gick bra att jobba.


3 juli

Träning med valparna Ruben och Wilson igen. Så kul att följa dessa små godingar. Dagens bilder på dom små hamnade visst under det förra träningstillfället, men det får vara så.


4 juli

Jag och Marie åkte och tränade ihop vid Bjursjän med kort varsel. Det blev lite spontant, men det blev bra. Och kul!

Vi tränade på lååååånga linjetag/dirigeringar över vattnet och Spex var jätteduktig. Det var riktigt kul.

   

Här kommer Spex med den dummisen han hittade. Duktig lille mannen! Ikväll var jag stoltare än vanligt över honom för han var så duktig.


6-11 juli

Snacka om att ha tur med vädret! Perfekt från början till slut. Jag gick av jobbdygnet på söndag morgon och vi packade husvagnen direkt och åkte ner till Kungshamn för att ha en lite lillsemester. Först fick vi middag hos Rogers föräldrar, men sen åkte vi raka vägen ner. Jag sov hela vägen för jag var trött efter ett mycket jobbigt arbetspass.


När vi kom ner till Johannesviks camping så fick vi en öl av Hasse och Ann-Louise direkt och det var gott. Sen satte vi upp förtältet och gjorde allt klart innan vi grillade korv och bara njöt.


På måndagen regnade det, men det passade mig bra för då kunde jag bara ta igen mig efter de intensiva dagarna under ett par veckors tid jag haft med mycket roliga nöjen och jobb blandat. Men på kvällen blev det uppehåll och det blev en toppenfin kväll. Resten av veckan blev perfekt. Varmt och soligt. Tur man låg vid havet på dagarna för uppe vid campingen var det varmt. Alla sökte sig till skuggan och undvek solen. På kvällarna var det varmt. En kväll var det 24 grader kl 22 på kvällen när det var VM semifinal i fotboll. Brasilien - Tyskland. 1-7 blev siffrorna.

   

Hela campingen tittade på fotbollen. Även vi.


På torsdags kväll var vi ute och käkade thaimat med Eva-Lott och Anders. Ännu en toppenfin kväll på alla sätt och vis. Vilket härligt liv man har. Jag njuter verkligen av dessa ljusa och ljumna sommarkvällar och dom kommer jag att minnas när det blir höst och mörkt.


På fredagen åkte vi hem. Allt var torrt när vi packade ihop och det underlättar.


En kort sammanfattning av allt det roliga jag har gjort den senaste tiden. Har säkert gjort något mer roligt, men det kommer jag inte ihåg just nu. Får se lite bilder på Spexvalparna emellanåt och det är jag så glad för. De utvecklas och blir så fina. Ska bli kul att se dom i september då Fägrings kennel ordnar en valpträff, och det ska bli spännande att se vilka individer dom har blivit.


Ha det bra alla!


 
 
Ingen bild

malin keno iver

16 juli 2014 21:28

Härligt att kunna läsa ikapp allt du haft för dig! Och kul att ses i Arboga!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Liselott - 2 december 2015 19:52


Det går sin gilla gång här hemma. Jag läser till distriktssköterska på halvfart och jobbar heltid samtidigt. Det innebär att jag hinner inte med så mycket annat just nu. Spex får inte så mycket av mig som jag hade önskat, men jag tror att han är rätt...

Av Liselott - 25 oktober 2015 19:45

Vi har varit i Hishult idag och jag gillar Hishult. Det har hittills gått rätt så bra för oss där, om vi ska tänka jaktprov. Och det kan vi göra idag, tänka jaktprov alltså. Vi kom med som 6e reserv och vi fick beskedet igår fredag. Jag gav aldrig up...

Av Liselott - 12 september 2015 23:00

Vi har fått ytterligare ett 3e pris i Elitklassen B retrieverjaktprov och jag är stolt och glad över det. Och över Spex. Domare var Leif Asp och honom tyckte jag om. Att senare höra att han har noll tolerans på ljud känns bättre än någonsin att visa ...

Av Liselott - 22 augusti 2015 23:15

Vi har startat på vårt första elitprov på dummies, och det var inte vår grej. Det fanns inte tillräckligt med motivation för att göra ett tillräckligt bra arbete på vatten och han lyssnade inte alls på mig där. Det var ett jättetrevligt och roligt pr...

Av Liselott - 1 augusti 2015 23:30

Vilken trevlig långhelg med sällskap av tollarvänner. Jag och Spex åkte upp på onsdagen innan för det är så skönt att kunna ta det lugnt några dagar innan. Jag hade bokat en stuga i Timmerbyn, men när jag kom fram så hade dom ändrat boende för mig. D...

Ovido - Quiz & Flashcards