Alla inlägg den 9 februari 2014

Av Liselott - 9 februari 2014 21:29

Kl 5.30 for vi hemifrån precis enligt planen. Det gick jättebra tills vi kom norr om Mariestad för då började det att snöa så där mycket så att det är jobbigt att ha helljuset på. Men det gick bra och vi var framme i god tid. När jag väl hittat fram. Och så kom jag på att jag glömt att sminka mig innan jag åkte hemifrån. Var det nerverna kanske?


Det var snöblandat regn och skitigt överallt. Ingenstans att värma upp, men det var bara att göra det bästa av situationen. Det var inte så lätt att få upp Spex i energin så det måste jag komma på något bra sätt att göra det på. Ridhuset var jättebra med underlaget och allt, men publiken stod lite nära apporteringsdirigeringen.


Det var 10 anmälda, men endast 5 kom. Nr 6 ringde och var sen så vi väntade en stund på henne, men hon åkte fel hela tiden så till slut strök hon sig. Då var vi 5 kvar. Efter platsen var vi 4 kvar då ännu en strök sig.


Vi tar det från början. Jag drog startnr 4, men startade som nr 3 då hon hade nr 2 som strök sig efter platsliggningen. Ett lagom nummer att gå och vänta på.

Idag var det 2 domarasspiranter med så det var mycket folk inne på banan. 3 domare, 1 skrivare och 1 tävlingsledare.


Sitt i grupp finns inget att säga om. 10 poäng.

Platsliggning 9 poäng för han satte sig inte upp så det blev dk. Men han låg tydligen bra hela tiden.

Fritt följ. Det är vi urkassa på. en 6a idag och mer var vi inte värda. Inte mycket som gick bra idag. Det roliga var att TL sa efteråt att det var fria följet från NM och det rivstartade direkt med språngmarch från start direkt. Häftigt! Trodde det skulle tända till Spex, men sen blev han bara fundersam över vart vi var, vad vi gjorde och varför hans matte var så konstig. (nervös alltså).

Z trodde jag gick bra, men det tyckte inte domaren Bo Melin. 7,5 poäng. Spex följde med mig lite sent efter läggandet, steg vid stå och dk någon gång. Dk kommer jag inte ihåg vad det var på.

Inkallning med ställande och läggande ok. 7 Han kan mycket bättre. Långt till stå, bra lägande och segt tempo in enligt domaren.

Så rutan. Seg start fram till konen. Spex fatade inte första att han skulle till konan, men gick sen när han fått tänka lite. Sen snabbt åt rätt håll mot rutan, men går in från sidan. Fick dirigera in honom. La sig bra, men han tjuvstartade från rutan sen och det vet jag aldrig att han gjort förut. Jaja, det är väl på tävling det ska visa sig. Först gav domaren oss en 0a, men ändrade sen till en 5a. Frågade inte varför, kändes ovesäntligt.

Apportering med dirigering. 6a. Naturligtvis fick Spex gå åt publiken till. När jag kommenderade honom från konan mot apporten åt höger så går han 90 grader höger så till slut fick jag använda jaktkommandon och då blev det fart åt rätt håll och sen tempo in till mig. Men så gör jag fel, och gör så under resten av apporteringsmomenten att jag har ju lämning framifrån för jaktens skull. Jag tar apporten på TLs kommando, men kommenderar in honom på eget bevåg för det trodde jag att jag fick, men så var det inte. Så gör man bara internationellt och det tävlar vi ju inte, tack och lov, utan jag ska vänta på TLs kommando på att få in Spex i utgångspositionen. Där lärde jag mig något nytt. Trodde jag gjorde rätt.

Hoppapport metall 7 poäng. Tveksamt gripande, tempo in också mitt fel på avslutet.

Vittringen 7 poäng. Tempo och jag igen. Men han tog rätt pinne.

På fjärren vägrade han sätta sig på ett skifte och jag tjatade för mycket så det blev en 0a.


Mycket småfel och förarfel idag, men det kändes ändå väldigt bra för jag vet att vi kan så mycket mer, men vi behöver skaffa oss massor av tävlingsrutin. Att det stog många inne på planen, att Spex fick gå åt publiken till osv är många störningar för en störningskänslig hund, men det är sånt man får träna på. Störningar ska han klara så ajg tänker inte skylla ifrån mig utan vi är för dåligt tränade helt enkelt och vi har alldeles för dålig tävlingsrutin och det får vi se till att ändra på från och med idag. Vi har redan börjat klickerträna på att sitta kvar efter avlämning av apport så att han inte själv går in i utgångsposition och det måste vi göra under hela nästa vecka då vi ska till Orust på nästa tävling. Som jag hoppas ska gå bättre än idag.



Ovido - Quiz & Flashcards