Alla inlägg den 10 juni 2013

Av Liselott - 10 juni 2013 21:34

Det har hänt en del. Inga allvarliga saker, men en del roliga och en del mindre roliga saker.


På onsdagen, vi kan börja där för jag kommer inte ihåg så mycket av vad som hände på måndagen och tisdagen. Jo, på måndag kväll var jag ju i Lidköping och tränade lydnad och träffade på en duktig kvinna som tog sig an vårt dåliga fria följ. Nu fick jag att bita i med träningen. Pust!

Sen kommer jag inte ihåg. Måste varit som vanligt allting iaf och det är skönt. Har för mig att vi började med dugn igen den här vekcan och jag var ledig ändå fram till fredagen. Gött! Fick mycket gjort hemma.


På onsdagen var det fest på kvällen, blåljusfest. Alltså fest för ambulans, polis, brand och akutenpersonalen. Temat var camping och hur klär man sig då? Jo i träningsoverall, eller andra lediga kläder. Här kommer några bilder från festen:

 

Det var inte så svårt att hitta till Camping Rackeby.



 

Trot om ni vill, men detta är min närmsta chef.


 

Brandmänsvarianter på campingklädsel.


Ytterligare en variant av klädsel. Den här outfitten bärs av en ambulanspersonal. Kommer att tänka på 1980-talet.


   

Min bordskavaljer. Hm! Även en av mina arbetskamrater.


VI hade väldgt roligt och jag fick bugga mycket och det gillar jag. Blev inte ens yr i huvudet. Kanske kompensera den tidigare yrseln. Hihi. Festen var även ett tillfälle att avtacka två av mina arbetskamrater som har slutat. Filip ska börja köra ambulans i Göteborg och Mia ska bli säljare. Hoppas dom kommer att sakna oss lite, men att dom får det bra på sina nya arbetsplatser.


På torsdagen var jag trött. Roger var och hämtade mig och det blev inte så jättesent som skönt var, men man var ändå slö och trött. Vi gjorde ingenting denna dag, men den blev väldigt trevlig.

Först kom svägerskan och syskonbarnen Annie och Moa och det var jättetrevligt. De stannade över lunch. Precis när de åkte så kom Sara och Per-Arne och det var jättetrevligt det också. Vi satt och tjatade en bra stund om allt möjligt.


Sen orkade vi inget göra. Det vi hade planerat blev inget av, men det blev en väldigt trevlig nationaldag med trevligt besök.


Jag jobbade fredag dygn med Jenny i Lidköping. Vi hade bara två prio 4 resor på dagen, alltså väldigt lugnt på mitt första dygn för sommaren, men sen vid kl 23 drog det igång och sen sov vi ingenting på natten. Jag var trött när jag åkte hem på morgonen.


Men fick bara sova i ca 3 timmar för sen skulle jag vara i Nossebro på Vara-Grästorps BHK för att tävla Elitlydnad. Pust! Kände mig inget nervös och det är olikt mig. Såg fram emot att tävla faktiskt. Men ni kan ju fråga hur det gick. Det gick så otroligt dåligt så jag trodde inte det var sant. Han har aldrig gått så dåligt någon gång förut, men jag ska berätta så får ni höra.


Vi var bara två startande, jag och min träningskompis Britt-Marie med bc SMilla. En strykning.

Så började vi med sitt i grupp.  Här la han sig och det har han aldrig gjort förut. Bra början! 0 poäng


Platsliggning. Han la sig på B-Ms kommando vilket han heller aldrig gjort förut, och sen rullade han över på höften och sättandet blev jätteslarvig. 8 poäng ändå.


Fria följet är ju vår akilleshäl och vi behöver träna massor på allt här. Men vi fick ändå en 6:a. Han är ju följsam ändå.


Inkallning med ställande. Här lägger han sig båda gångerna och det har han haft problem med att lägga sig. Två gånger läggande och det snyggt också. Bushunden!


Z. ja, vad ska man säga. Han stog när jag sa sitt och han satt när jag sa stå. Men la sig gjorde han bra. Fick han hjärnsläpp måntro?!?!? Och jag fick kritik på att jag rundar i svängarna för mycket. Måste ta till mig detta och det har jag gjort. Ingen 0a iaf. Kommer inte ihåg poängen, eller har förträngt det.


Rutan gjorde han riktigt bra. 9 poäng. Nöjd!


Apportering med dirigering, gick inte så bra som han kan. Han gick mot mittenapporten så jag fick dirigera om honom och då blev det för många kommandon. Kommer inte ihåg poängen här heller, men det blev en låg siffra.


Sen då? Jo, hopp apport metall. Han hoppade inte på tillbakavägen så 0 poäng. Yippi!


VIttringen gjorde han bra. Tempo in och att han lämnade av framför mig för långt ifrån mig, men jag tror ändå vi fick en 8a. Hm!


Till sist fjärren. Vi fick 6 poäng här och för tillfället är vi inte bättre så det får vara acceptabelt. Poäng iaf.


Sammanlagt 154 poäng och det är lika med ett nollpris. Jag var INTE nöjd. Han fick ju hjärnsläpp totalt, men om jag ska ta fram något positivt så var jag inte nervös. Och det var ju jag som skulle ut och träna mig, men jag ville ju inte att det skulle gått så dåligt. Det är bara att bryta ihop och komma igen. Nästa gång är om en vecka igen och sen inte förrän på Tollarspecialen.


Efter tävlingen kastade jag mig iväg till Lidköping för att fira min svägerska som blivit färdig pedagog och där blev jag trött. Jättetrött och jag som skulle jobba söndag dygn igen. Det var bara att bita ihop.

När jag varit på kalaset en stund så åkte jag faktiskt till branstationen och la mig så var ja på plats för morgondagens arbete. Smidigt att kunna göra så.

Jag sov i källaren och jag sov gott, ända till halv 4 på morgonen då brand fick larm. De får ju aldir larm annars så typiskt att de fick det just inatt. Sen hade jag svårt att somna om efter att hört det larmet. Stön! Ingen bra helg hittills.


Så arbete söndag dygn och det gick fort. Vi hade att göra hela dagen och hela kvällen, men vi fick sova hela natten. Otroligt skönt!

Idag måndag så har jag inget gjort. Bara slappat här hemma och legat ute och solat. Gick en promenad med Spex på kvällen och vi har tränat till och ifrån hela dagen. Framförallt med Z. Han gjorde allt fel idag också så jag var åt honom och till slut så gick det bra. Med lite dubbelkommandon och ältande så gick det. Måste testa imorgon igen så att det sitter tills på fredag. Suck! Kommer att vara skitnervös då när det är det dåliga jag kommer att ha i minnet. Fast egentligen så kan det bara gå bättre än det gjorde på lördagen. Vi får se. Det blir som det blir.


Ha det bra alla. Det ska vi ha.

Ovido - Quiz & Flashcards