Alla inlägg den 14 juni 2013

Av Liselott - 14 juni 2013 23:30

Jag visste inte om vi skulle starta jag och lille mannen då träningen i veckan gått riktigt illa. Han har inte ens kunnat en rak inkallning utan bara legat där jag lagt honom och inte alls förstått mitt inkallsningskommando, så det var inte så att jag såg fram emot att starta denna kvällen. Och så förra tävlingen i Vara-Grästorp som gick riktigt illa och kändes inte alls bra, den satt också kvar i huvudet på mig. Men jag behövde träna mig så det var bara att bita i det sura äpplet och ta tävlingen som den kom.


Jag åkte dit för att se Lkl I och II innan vi skulle starta och det kändes riktigt bra i magen. Inte några större fjärilar som fladdrade runt i magen på mig. Skönt! Eller, man kanske skulle behöva vara lite nervös? Behövde bara tänka tanken så flög fjärilarna dit dom brukar, in i magen alltså. Nu var jag nervös.


Min brors familj kom för att titta på mig och det var skoj att dom ville göra det. Dom har gett mig tur förut så jag hoppades att dom skulle göra det idag också.


Så blev det dags för lottning och jag hade ingen önskan om startnummer idag. Det fick bli den siffra det skulle bli. Vi fick start nr 3 och det kändes bra. Först ut blev Britt-Marie och Smilla, sen Maria och Lire och sist Torbjörn och hans Golden från Mullsjö. Vi blev inte fler då det var studenthelg, skolavslutning och SM lydnad i Falkenberg dit många skulle så vi var bara 4 stycken.


Första moment sitt i grupp. Här fick vi en 9a. Han hade flyttat en tass, men vad gör väl det när han satt upp hela tiden idag. I Vara-Grästorp så la han ju sig.


Nästa platsliggningen och här skötte han sig bra och fick 10 poäng. Inget att säga om det mer ett maxbetyg i Elitklassen.


Så kom vi då till fria följet som är vårt värsta moment. Iaf mitt värsta moment. Jag var bara lite knäsvag och jag tvivlade lite på min hund idag, men ändå gick det ok. Vi fick 7 poäng och det är otroligt bra för oss i dagsläget. Jag är idag nöjd med den siffran, men vi kämpar på för att höja betyget i fria följet.


På Z, (stå, sitt, ligg u marsch) idag fick vi en 10a med kommentaren; Mycket bra! Det känns fantastiskt bra att få en 10a i ett Elitklassprogram. Hurra vad bra!


Så var det då inkallningen med ställande och läggande. Hur skulle Spexen göra idag? Hm! Jag ropade hit och det hände inget. Han låg platt fall kvar. Ingen reaktion alls. Så jag ropade; Hit! en gång till och då blev det fart på honom. Sen gjorde han ett riktigt bra ställande och ett ännu bättre läggande och ett snyggt avslut så vi fick betyg 7. Det fick jag vara nöjd med som vi har bråkat om detta moment i veckan.


Sändande med läggande och inkallning, alltså Rutan härnäst. Betyg 8 då han hamnade precis utanför rutan och jag fick kommendera in honom, men sen gick det som en dans. Härligt!


Vi nollade apportering med dirigering för han hamnade utanför cirkeln runt konan då han skulle direkt till apporten först och då jag kommenderade honom tillbaka till konan så blev han fundersam på vad jag var ute efter egentligen så det blev alldeles för många kommandon för att vara godkänt. Men vi fick in rätt apport iaf. Till slut.


Hopp apport metall gick som i Vara-Grästorp, han hoppade inte på tillbakavägen. Måste vi träna på. En 0a.


Så var det vittringsprov och apporteringen. Tro't om ni vill, men vi fick betyg 10. Han gjorde det perfekt och med tempo. Snyggt jobbat lille mannen!


Sista moment fjärrdirigeringen. En 7a idag då han flyttade sig framåt, men vad gör väl det när det hade gått så bra som det gjort genom hela programmet (förutom 0orna då), men känslan och attityden som fanns där hos oss båda var så härlig så härlig. Han orkar ett helt elitlydnadsprogram med glädje ända till slutet och han tyckte att det var roligt idag och det uppskattade jag mest. Vi är på G så se upp i framtiden alla, här kommer Spex och Lisa!


Här kommer en bild på oss 4 som var med och det är Marie Eriksson som tagit bilden. Tack Marie för fotot!


 

Torbjörn från Mullsjö 3e plac, Britt-Marie & SMilla DM-mästare 2013, Jag & Spexen DM-tvåa 2013 och Maria & Lire 4e plac.



Ovido - Quiz & Flashcards