Alla inlägg den 13 april 2014

Av Liselott - 13 april 2014 21:30

Det blev hastigt och lustigt bestämt att jag fick vara med och tävla på hemmaplanen. Först skulle jag varit tävlingsledare, men då det var få anmälda så tog Tommy från Mariestad alla klasser. Och då kunde jag vara med. Nu ska jag försöka att minnas provet. Planen var att gick det lika dåligt som det gjort tidigare i år så skulle jag bryta och gå av planen. Jag skulle hjälpa honom så mycket jag bara kunde och skulle jag behöva ta till dubbelkommandon så skulle jag göra det. Vi var bara ute efter känslan av att vara ett team och ha roligt ute på planen. Och det fick vi. Både att ha roligt och få en riktigt go känsla på att vara på G.


Sitt i grupp - 9 poäng. Han trampar runt för han måste ju kolla in allt och alla runt omkring.


Platsen - full pott.


Fria följet - 8 poäng. Här ändrade jag mitt sätt att gå och gick på ett sätt man inte ska gå, men då plogar han inte lika mycket och han sätter sig något rakare så då valde jag att göra så. Sen glömde TL vändningarna på stället och stegförflyttningarna och det var vi bara tacksamma för. Han glömde det för alla så det blev rättvist. Det kändes bara bra.


Stå-sitt-ligg u march - 7 poäng. Här litade vi inte på varandra så det blev slarv helt igenom. Han gjorde skiftena, men släpade efter när han skulle följa med mig. Jag måste vara tydligare nästa gång.


Inkall med ställ och lägg - 9 poäng. Inget att säga om. Något steg vid ställandet. Dk dubbla vet jag inte vad det var. Minns inte. Måste varit på Rutan, alltså att dom skrev kommentaren på fel rad. Så måste det varit.


Sändande m lägg och inkall - 6,5 poäng. Här ska det stå DK dubbla. Han gick fint till konen, men till rutan stannade han på halva sträckan och jag fick lägga på ett extra kommando. Sen fick jag säga "ligg" 2 ggr i rutan så då stämmer kommentaren bättre till rutan än till inkallningen. Annars gjorde han den jättebra med tempo och hittade mitten på rutan. En härlig attityd trots dk x 2.


Apportering med dirrigering - 8. Här har vi haft problem, men Sara Hellberg hjälpte oss hitta lösningen på onsdagen innan tävlingen och sen har det fungerat bra. Är supernöjd med detta idag.


Apportering metall och hopp över hinder - 0. Jag kastade metallen snett och när han hämtat den la jag till ett dk för det såg ut som om han inte skulle hoppa på vägen tillbaka, men det resulterade i att han hamnade för nära hindret så han blev stående och funderade på hur han skulle göra. Det var här som domaren tyckte att han var söt. Det tyckte jag och skrivaren också. Spex valde att gå runt hindret så då nollade vi det momentent. Men han var iaf söt och försökte sitt bästa ändå och det är jag så nöjd med.


Vittringsprov och apport - 0 poäng pga plockepinn. Han lyfte i fler pinnar än han skulle, men han hittade rätt till slut.


Till sist Fjärrdirigering - 8,5 poäng. Han håller ihop hela provet och gör momentet ok. Sega skiften och flyttade sig framåt en liten bit så det var kanske lite snälla poäng där, men jag var nöjd med hans insats. Han orkar hålla ihop ett helt Elitlydnadsprogram och det är jag så tacksam för.


Nu känner jag hoppet vända för oss i den här klassen. Vi kanske kan fixa ett championat ändå, men det kommer att ta tid och jag ska låta det ta tid för det har vi. Tid alltså. Han är ju bara 6 år. Först och främst ska vi ha roligt och det har vi just nu. Härligt!



Ovido - Quiz & Flashcards