Alla inlägg den 31 augusti 2012

Av Liselott - 31 augusti 2012 21:15

Ibland blir det dåliga träffar på änderna och de blir bara skadeskjutna, tyvärr. Stackars dom. Jag har lite svårt för den biten, men vad ska man göra. Jo. man kan gå dagen efter för att söka av området man varit på efter skadade änder. De är väldigt svåra att få tag i för de dyker och så han man ingen aning om vart de dyker upp. Och de kan dyka långt också. Sen lägger de sig i vassen med bara näbben över vattenytan och då känner inte hundarna doften av dom.


Idag var det jag och Spex, och Magnus med Pasta och Müsli som letade änder. Vi höll på i över tre timmar och hittade några stycken. Men de är inte lätta. Spex är duktig på att hitta dom i vassen och sen få fram dom. Simmar de iväg så skallar han efter dom.


Idag fick vi ta till båt för att kunna komma åt dom. Det är inte alltid lätt när man ska skjuta för man måste ha koll på vart hundarna är så inte de träffas av haglet. Det vore en mardröm. Usch! Till slut hade vi bara en hund för att ha koll och det blev Spexen. Han letade för glatta livet och hittade flera stycken. Skönt! Vi åkte t.o.m båt jag och lille mannen, och det gick jättebra.


Sen hade vi köpt med oss goda bougetter som vi även bjöd Hasse på, och så satt vi och mumsade och njöt av den fina utsikten.

Ovido - Quiz & Flashcards