Alla inlägg den 9 juli 2012

Av Liselott - 9 juli 2012 20:40

Idag var jag till Jonsered för att träna jakt med Titti, Elenor, Erika och Jan-Inge och alla hundarna. Främst var tanken att träna gås, men det blev så mycket mer och det blev en sån bra träning för oss.


Vi började med gåsen och där har jag inget att säga. Han gjorde det jättebra. Ut, greppa och in. Duktige lille mannen. Sen är det så roligt att träna med Titti och Elenor för de har så många bra ideér på hur man ska träna och det är jag tacksam för med min fantasilösa tanke inför en träning.


Efter gåsen så tränade vi sök på de två änder och två kriker som jag hade med mig. Vi stog och kollade åt varandra så att hundarna skötte sig som de skulle, och det gjorde alla. Så duktiga så.


Sen tog vi vattendelen. För våran del så gick vi först efter skytten, idag var det Jan-Inge som var enda mannen och som skyttar brukar vara, män, så fick han på sin lott att agera skytt.

Vi gick efter och Spex höll ögonen på bössan hela tiden. Bössan idag var ett paraply, men det funkade bra det med. Lite vid var han vid fötterna så jag fick säga till honom någon gång att komma närmare mig. Till vattenkanten gick vi och så tollade vi. Gick jättebra. Han råkade hitta en and från söket under tollingen, men det gjorde inget för han bytte snabbt tillbaka till bollen efter anden. Eftersom han tollade så bra så fick han ett skott och ett kast med en boll i vattnet som belöning.


Därefter kom det svåra. Först fick Spex se en dubbelmarkering på vattnet och sen skickade jag honom på en dirigering mellan markeringarna innan han fick ta markeringarna. Han fixade det faktiskt. Jag fick iväg honom på dirigeringen och sen upp på land ca 15 m för att hämta en and och han gjorde det med bravur. Fast jag fick skicka om honom en gång då han drog åt den ena markeringen. Vem kan klandra honom för att han gjorde det. Men han fixade dirigeringen och tog vattenvägen tillbaka också. Duktige lille mannen! Men markeringarna kom han inte ihåg efter så jag fick skicka honom på dirigeringar där också. Men det gick bra och han gjorde det så glatt så.


Den sista övningen kunde jag inte låta bli att testa fast han var lite trött, Spexen, men det syntes inte. Då tog vi samma dubbelmarkering på vattnet först och sen en dirigering till samma ställe som förut, och det gick bra det också. Vad han kan lille mannen. Så stolt över honom så. Han är väldigt förig och tar mina tecken och pipa bra. Känns bra inför kommande tollingjaktprov.


Ja, på tal om det så fick jag SMS av Jennie N innan jag åkte mot Göteborg, att startlistan låg ute nu. Startlistan till specialen. Hon skrev att jag hade startnummer 14, näst sist, på lördagen. Stön! Vill inte starta så sent på dagen, men vad göra. Det är 15 hundar anmälda till Elitklassen.

Sen när jag gick in för att titta själv på startlistan så såg jag att 1-7 går på fredagen och 8-15 på lördagen så då blir det inte så sen start ändå. Men man undrar hur låg tid det tar för varje hund att gå igenom ett elitprogram. Det återstår att se. Det kan man se helgen innan då jag ska starta i Ockelbo. Sveriges första Elitklass Tjp. Så spännande det ska bli att se upplägget. Har ingen aning om hur det kommer att se ut. Hur svårt kommer det att bli? Klurigheter? Avstånd? och en massa andra saker som ska bli spännande att se. Alla prov ser olika ut och i år ska vi bara lära oss hur ett elitprogram kan se ut och så får vi satsa nästa år.


Usch, nu blev jag nervös också. Snart är det på allvar och alldeles sant att man ska starta i elitklassen tjp. Har inte förstått det riktigt innan för det har ju legat så långt fram i tiden, men snart är vi där. Först 4/8 och sen 12/8. Oj oj oj. Hur ska det gå? Men roligt ska det bli. Riktigt roligt.



Ovido - Quiz & Flashcards