Alla inlägg den 20 juli 2012

Av Liselott - 20 juli 2012 21:26

Vad tiden går fort. Nu har jag haft semester i 5 veckoer, varit ledig mycket trots att jag jobbat i 3 veckor, men det är det slut på nu. Fr.o.m imorgon så jobbar jag massor. Och då menar jag massor. Får ta igen för all ledig tid nu så det kommer att bli jobbigt en tid framöver. + att man ska iväg några helger på tollaraktiviteter, men det blir bara roligt. Fast man blir väldigt trött efteråt av dessa roliga händelser.


Vad har vi då gjort den här veckan som gått? Spex har varit hos Erika, Jonas, Juni, Tya och Änna och det tyckte han var jätteroligt, menjättejobbigt. Han är inte van vid att umgås med många hundar intensivt i två dagar och som Erika sa; det märks att han är ensamhund i familjen. Spex tyckte det var jättejobbigt att dela Erika med de andra. Han blev jättesur på dom och sa ifrån på skarpen. Men se det accepterade inte flockledaren Erika, som tur var, för så får han inte bete sig. Han skötte sig nog ändå i det stora hela.

De var ute och åkte båt i höga vågor också och det är han inte van vid. Han har badat i saltvatten och det är han inte heller van vid. Han t.o.m drack saltvatten och ni kan bara tänka er hur hans mage reagerade efter det. Stackars Erika och Jonas som fick ta hand om det.

Tack för hjälpen Erika och Jonas för att ni ville ta hand om lille mannen medans vi roade oss på Marstrand och Instön på kusinträff. Vi har roat oss kungligt och haft det jättetrevligt i goa släktens sällskap. Det var ändå skönt att Spex blev glad när vi kom för att hämta honom och han ville följa med oss hem.


I torsdags träffades Britt-Marie och jag med alla hundar för att träna lydnad. Alla var ringrostiga, även deras mattar så nu måste vi komma igång mer regelbundet med lydnaden.

Vi gick igenom hela programmen där vi är var vi står och vad vi behöver träna på. Vad behöver vi då träna på? Jo, allt. Precis allt hade försvunnit. Nej, inte riktigt allt, men det mesta. Det var väl inget som gick bra precis så vi har att göra en låååång tid framöver med träningen inför Elitlydnaden. Fast jag tycker att det ska bli riktigt roligt att träna till den klassen. Brukar inte vilja träna jakten och lydnaden parallellt, men nu vill jag det.


På kvällen samma dag så tog vi bilen ner till Vänern för att leka lite vid vattnet.

       

Tagna foton med iPhonen. Här kom en familj kanadagäss som undrade vad vi höll på med, men de kom aldrig närmare som tur var.


Först tränade vi trippelmarkeringar med bollar och förlängda armen, sen sök i vattnet/vassen. Sen satte jag på honom flytvästen för att han ska träna på att komma upp i lodrät ställning när han simmar, men han simmar lodrätt så länge han inte simmar efter något. Så fort han ser bollen så låter han som en flodbåt när han i en lodrät ställning simmar allt vad hjärnan vill att han ska göra. Kroppen simmar inte så fort som hjärnan vill och då blir det så här. Han ser för hejig ut. Och på tillbakavägen låter han som en, jag vet inte vad. Kolla in filmen;


  Spex vid lilla Bjursjön första gången han har flytväst på sig.


Det sista så kastade jag bollen så att han fick hoppa i vattnet, sen upp på ett berg och så ner i vattnet igen, och det gjorde han med lätthet. Oj, vad roligt vi båda hade. Det var en ljuvlig kväll att minnas denna sommar.


Och idag har vi varit ute och cyklat. Lille mannen måste ju vara i god kondition inför kommande aktiviteter, och cykla tycker han är roligt.

Innan på dagen åkte vi upp till Hällekis säteri och käkade middag. Mums, lax. Till efterrätt blev det en chokladbakelse. Mumsmums! Sen tittade vi runt i deras ljuvliga trädgård och fick lite inspiration till vår egen.

Nu är vi hundvakter åt brorsans Cosmo och snart ska vi ut och gå en liten sväng. Det regnar ju inte just nu så det gäller att gå ut emellan skurarna.


Sen blir det jobb hela helgen och flera veckor framöver. Får ju jobba igen för allt det lediga jag haft så länge nu så det är slut på friheten för ett bra tag framöver. Hoppas bara man hinner och orkar träna något. Har en plan som jag måste ta upp med mina träningsvänner inför debuten i Elitklassen tollingjaktprov i Ockelbo 4/8. Skulle behöva få igenom den planen. Hm, vi får se om det går. Ska jobba på det.

Ovido - Quiz & Flashcards