Alla inlägg den 6 september 2012

Av Liselott - 6 september 2012 18:37

Igår när jag vaknade så åkte jag och Spex upp till klubben, för jag visste att tävlingsträningskursen gick med min lydnadsträningsvän Britt-Marie som en av ledarna. Sen vet jag att hon brukar träna efter kursen och jag tänkte hänga på. Men så blev det inte idag. Typiskt! Hon hade tränat innan kursen för hon hade ett ärende idag. Nåja, vi tränade själva istället jag och lille mannen. Fast det var skönt att bara sitta och titta på de som tränade, och vädret var soligt och fint.

Men vi tog tag i det. Först linförigheten. Här har vi massor att jobba på, men det vet jag om. Nu kör vi bara i några minuter för att vi bara ska ha roligt på detta momentet.

Sen hopp apport metall. Här kör jag bara en gång och då gör han det bättre och har bättre tempo över lag. Det känns klart det momentet.

Till sist körde vi apportering med dirigering. Jag har gått för fort fram här. Och jag har inte några klara tecken heller, vilket jag måste ta tag i. Stackars Spex. Han gör så gott han kan, men med hans matte så är det inte lätt. Han är jätteduktig.

Sen tränade vi inte mer. Min vän Ann-Louise med Riesen Nova kom och vi började prata. Sen gick vi en promenad och fortsatte att prata. Våra hundar går väldigt bra ihop och det är skönt.

När vi kom tillbaka från en skön promenad så skulle de lägga plats med skott och Barbro tyckte att vi skulle vara med. Och det var vi. Och det var inga problem. Han satte sig på första, men låg på resten. Sammanlagt 4 skott. Han ligger tryggt och säkert. Duktige lille mannen.

Sen åkte vi hem. Det var avkopplande och mysigt att vara på klubben i goda vänners lag utan att känna av någon press av att träna. Lydnaden tar vi och tränar mer seriöst på senare i höst och i vinter när jakten är slut. Mer sådana här dagar åt mig och Spexen.

Ovido - Quiz & Flashcards