Alla inlägg den 12 september 2012

Av Liselott - 12 september 2012 20:30

Igår åkte vi upp till klubben för lite lydnadsträning med Britt-Marie och bc-gänget. Det var roligt.
Vi tränade bara lite fritt följ för jag var inte på något tålamodshumör, utan bara som lite uppvärmning i några minuter. Men Spex är som terapi för själen och vips så är man så sugen att träna fullt ut. Han är så positiv och så rolig att träna med så....ja, jag vet inte vad jag ska skriva.
Men vi höll oss till bara några minuter på fria följet ändå.


Sen hopp apport metall. Här slarvade han. Slarvar man så får man göra om. Gör om - gör rätt! Andra gången gick det mycket bättre och då gick vi över till rutan istället. Blir det bra första gången så nöjer jag mig. Varför nöta på något som blev bra och som kan gå dåligt nästa gång och så har man skaffat sig en massa extra arbete.


Rutan har vi inte gjort på ett tag så det skulle bli spännande att se hur han skulle göra. Jo, att gå till konan var inga problem. Men till rutan blev besvärligt. Han trodde han visste vad han skulle göra, och vart han skulle springa, men så blev han osäker och då fick jag peppa honom för att tala om att det var helt rätt. Vad glad han blev. Och vad rätt det är att tala om när han gör rätt och när han gör fel. Då vet han och osäkerheten försvinner. Lille mannen.


Sen tog vi lite fjärrdirigering på 15 m och det gick lite trögare än vanligt, men han gjorde rörelserna över förväntan bra. Kanske att han flyttade sig något bakåt. Får kolla detta.


Nästa moment blev apporteringen med dirigering. Det går bra när jag lägger ut två apporteringen själv, men idag så visste han inte riktigt vad han skulle göra efter han kommit till konan. Han började titta åt rutan till, men det var ju inte dit han skulle. :) Sen förstog han, men är inte säker på detta momentet alls. Och särskilt inte när B-M la ut apporterna tävlingsmässigt. Då vill han till apporteringen direkt, utan att först gå till konen, så här får vi nöta vidare.


Därefter nöjde jag mig och kände mig jättenöjd. Vi tog även en plats med skott med bruksfolket bara för att ha roligt. Spex for upp på första skottet, men sen låg han.
Och så hade vi tränat klart. Så nöjd jag var efter detta träningspasset. Och B-M har alltid en massa bra tips att komma med. Tack Britt-Marie!

Ovido - Quiz & Flashcards