Alla inlägg den 16 september 2012

Av Liselott - 16 september 2012 22:18

Roger hjälpte mig med träningen nu ikväll. Han var skytt och gick framför oss, kastade lerduvor och sköt med hagelbössan. Oj, vad Spex tyckte det var roligt, och oj vad jag fick säga till honom. Men jag behövde inte ta tag i honom som jag trodde jag skulle behöva göra, och det kändes bra. Det räckte att korrigera honom med rösten. Inte var det i den lugnaste stämningen han var i, men det var lite tanke bakom det. Han är så lätt att "tala till rätta" utan att vara hård på något sätt. Det räcker att höja rösten lite för det gör jag aldrig annars i träning. Lille goe mannen. Blev jättenöjd efter detta.

Nästa moment vi tränade på var dirigering. Jag ville att han skulle gå rakt ut från min hand, vilket han har börjat att slarva med, och han ska gå rakt ut oavsett vad han ska gå igenom eller över. Han ska inte runda det jag vill ha honom rakt ut på utan "forcera igenom hindret". Roger tyckte jag var elak, men detta hjälper oss vid all dirigering sen. På klanhelgen sa Sofie Phil att vi skulle träna på just detta och det har jag inte gjort. Dags att göra det nu. Blev lika nöjd med detta som med att gå efter skytt.
Ska träna på samma sätt vid igångarna vid vattnet i veckan. Och träna vid vattnet några gånger för att få bättre igångar där. Fick ju kritik på detta efter senaste Tjp. Men vi ska lägga mer tid på detta till nästa år, nästa säsong för nu har vi inte mycket tid till årets sista prov.

Till sist lekte vi trippelmarkeringar med boll och armförlängaren och det var skojigt, tyckte både jag och Spexen.

Ovido - Quiz & Flashcards